Velkommen til et magisk julemarked på Torvet

Velkommen til et magisk julemarked på Torvet

På Torvet, i hjertet av Trondheim, sprer Julemarkedet lun og nostalgisk julestemning fra 6.-21. desember. Med tindrende lys, grantrær og yrende folkeliv kommer årets største juleopplevelse til å finne sted på plassen hvor Olav Tryggvason står høyreist - og mektige Nidarosdomen ruver majestetisk i bakgrunnen.

Julen er for mange den beste tiden på året. Når de første lysene tennes i bygatene, snøen daler og den trolske blåtimen siger over himmelen, er det fremdeles lenge til dagene både store og små gleder seg så veldig til. Desember er tiden for å kose seg med familie og venner, en tid for god mat og munter stemning. I Trondheim går startskuddet for førjulsstemningen på Torvet den 6. desember.

Foto: Øyvind Blomstereng

Da kommer det ellers så travle kvartalet til å bugne av juletrær, glitrende julelys og den gode lukten av hjemmelaget bakverk og rykende varm gløgg. Med over hundre utstillere, en fantastisk Kafélavvo og et rikt program med konserter og underholdning for hele familien, finnes det noe for alle og enhver. Besøkende trer inn i en eventyrlig juleverden med belyste treboder som byr på spennende mat og kunsthåndverk. Et innholdsrikt Bondens Marked tilbyr alt fra ferske sveler til tradisjonsrik julemat.

Vi byr på Norges beste julemarked, og det er tuftet på å gi folk den koselige, norske og tradisjonsrike stemningen som vi alle forbinder med adventstida.

PROSJEKTLEDER FOR JULEMARKEDET I TRONDHEIM, LINE HOLM

Velkommen inn i Kafélavvoen

Midt på Julemarkedet finner du den store Kafélavvoen, spektakulært satt sammen av ti store lavvoer med hele 500 sitteplasser. Den har bålplasser, båltrubadurer og koselige områder der du kan ta deg en hvil på et reinskinn og nyte den helt spesielle stemningen. Kafélavvoen har en egen bar med lokalbrygget drikke, varm eller kald. La deg friste av kortreiste retter som nystekt reinsdyrburger, bacalao eller julegrøt.

Foto: Will Lee Wright

Barna gleder seg spesielt til å høre årets fortellerteater «Nissen og Bonden» i Kafélavvoen, og hvis de vil kan de også besøke barnas egen julelavvo! Her får de være med på juleverksted og lære om spennende internasjonale juletradisjoner. Kanskje er det nettopp her julemagien finner veien inn til julehjertet på de aller minste?

Tradisjonen tro tilbyr Julemarkedet også turer med hest og slede gjennom historiske veiter og bakgater i Midtbyen.

Prisbelønnet lokalmat for enhver smak

Det blir ikke jul uten den riktige julematen. Julemarkedet er opptatt av å bygge opp under kortreiste kvalitetsprodukter, laget av prisbelønte aktører og dyktige produsenter fra Midt-Norge. Trøndelag er et mekka for god lokalprodusert mat, og i Kongens gate mellom Torvet og Nordre gate møter du både små og store aktører i det populære Bondens Marked-teltet. Benytt muligheten til å ta en hyggelig prat med produsentene som tilbyr spiselige julegaver av beste kvalitet. Bondens Marked frister med alt fra viltkjøtt, oster, honning, syltetøy, fisk, julesylte, bakst – ja, egentlig alt du trenger til det store matgildet i julen.

De voksne skal kjenne på at juleroen senker seg, og barna skal få oppleve ekte julemagi – midt i hjertet av Trondheim.

PROSJEKTLEDER FOR JULEMARKEDET I TRONDHEIM, LINE HOLM

Foto: Michael Schult Ulriksen

Det er ikke bare god mat og eventyrlige dufter du kan nyte på Julemarkedet. For deg som liker hjemmelaget håndarbeid og lokal kunst, finner du også ullklær, treleker, håndlagde såper, pyntegjenstander og mye mer i de belyste trebodene som omkranser Kafélavvoen. Her kan du virkelig gjøre mange helt unike julegavekjøp!

Grytekonserter for en god sak

I julen er vi alle ekstra opptatt av å glede og ta vare på hverandre, og hver dag vil de tradisjonelle Grytekonsertene arrangeres i samarbeid med Frelsesarmeen i Trondheim. Flere kjente artister som Åge Steen Nilsen og Chand Torsvik stiller opp for en god sak. Inntektene i grytene går uavkortet til Frelsesarmeen i Trondheim.

Hver dag er det også gratis korkonserter og musikkteater på Torvscenen til glede for alle besøkende.

Foto: Line Holm

Det er en tradisjon for mange å legge turen til Julemarkedet på Torvet sammen med familien, og i år kan jeg love at det blir mye nytt og spennende å oppleve for alle.

PROSJEKTLEDER FOR JULEMARKEDET I TRONDHEIM, LINE HOLM

Foto: Michael Schult Ulriksen

Julemarkedet har åpent fra kl. 11 – 19 alle dager, fra 6. – 21. desember. Kafélavvoen åpner én time før markedet hver dag.

Du kan lese mer om programmet på julemarkedets egen nettside.

Julemarkedet i Trondheim

Nordre gate 11

7011 Trondheim

Tlf. 993 54 000

Hjemmeside