Velkommen til et magisk julemarked på Torvet

Velkommen til et magisk julemarked på Torvet

På Torvet, i hjertet av Trondheim, sprer Julemarkedet lun og nostalgisk julestemning i hele 17 dager fra 4.-20. desember. Årets største juleopplevelse vil å finne sted på plassen hvor Olav Tryggvason står høyreist - og mektige Nidarosdomen ruver majestetisk i bakgrunnen.

Når de første julelysene tennes i bygatene, og den trolske blåtimen siger over himmelen, er det fremdeles lenge til selve juleaften. Desember er tiden for å kose seg med familie og venner, en tid for god mat og munter stemning. I Trondheim går startskuddet for den magiske førjulsstemningen på Torvet den 4. desember.

Foto: Øyvind Blomstereng

Da kommer det ellers så travle kvartalet til å bugne av juletrær, glitrende julelys og den gode lukten av hjemmelaget bakverk og rykende varm gløgg. Med over hundre utstillere med sine unike produkter og en fantastisk Kafélavvo finnes det noe for alle og enhver. Besøkende trer inn i en eventyrlig juleverden med belyste treboder som byr på spennende mat og kunsthåndverk. Innholdsrike «snøtelt» med Bondens Marked utstillerne tilbyr alt fra lokale og kortreise produkter til tradisjonsrik julemat.

Det er ikke bare god mat og eventyrlige dufter du kan nyte på Julemarkedet. For deg som liker hjemmelaget håndarbeid og lokal kunst, finner du også ullklær, treleker, håndlagde såper, pyntegjenstander og mye mer i de belyste trebodene som omkranser Kafélavvoen. Her kan du virkelig gjøre mange helt unike julegavekjøp!

Vi byr på Norges beste julemarked, og det er tuftet på å gi folk den koselige, norske og tradisjonsrike stemningen som vi alle forbinder med adventstida.

PROSJEKTLEDER FOR JULEMARKEDET I TRONDHEIM, TORSTEIN HØE

Velkommen inn i Kafélavvoen

Midt på Julemarkedet finner du den store Kafélavvoen, spektakulært satt sammen av ti store lavvoer. Den har bålplasser, båltrubadurer og koselige områder der du kan ta deg en hvil på et reinskinn og nyte den helt spesielle stemningen. La deg friste av kortreiste retter som nystekt reinsdyrburger, bacalao eller julegrøt samt lokalbrygget drikke.

Foto: Will Lee Wright

Tradisjonen tro tilbyr Julemarkedet også hver dag turer med hest og slede gjennom historiske veiter og bakgater i Midtbyen. Og i helgene dukker plutselig nisser opp – til glede for små og store.

Prisbelønnet lokalmat for enhver smak

Det blir ikke jul uten den riktige julematen. Julemarkedet bygger opp under kortreiste kvalitetsprodukter, laget av prisbelønte aktører og dyktige produsenter fra Midt-Norge. Trøndelag er et mekka for god lokalprodusert mat, og på Julemarkedet møter du både små og store aktører fra Bondens Marked og andre lokalmatprodusenter. Benytt muligheten til å ta en hyggelig prat med produsentene som tilbyr spiselige julegaver av beste kvalitet. Bondens Marked frister med alt fra viltkjøtt, oster, honning, syltetøy, fisk, julesylte, bakst – ja, egentlig alt du trenger til det store matgildet i julen.

FOTO: ENDRE FORBORD

Det blir et litt annerledes Julemarked i år. Viktige koronatilpasninger og smittvern gjør at det tradisjonelle kulturprogrammet er ikke kan gjennomføres. I kafelavvoen reduseres antall gjester og det blir bordservering og matbestilling med digitale løsninger. Vi øker vaktholdet for å gi de besøkende trygghet. Men uansett kan besøkende se frem til Julemarked som er trygt å besøke og hvor alle vil føle den magiske julestemningen.

Julemarkedet arrangeres fra 4.-20. desember og har åpent fra kl. 11 – 19 alle dager. Kafélavvoen har åpent til kl. 20 hver dag. Det gjennomføres 3 langåpne kvelder hvor lavvoen er åpent til kl. 22: fredag 11.12., onsdag 16.12. og fredag 18.12.

Du kan lese mer om programmet på julemarkedets egen nettside.

Julemarkedet i Trondheim

Nordre gate 10

7011 Trondheim

Tlf. 993 54 000

Hjemmeside