Ta deg tid til en kunstpause

Midt mellom shopping i julebelyste sentrumsgater og koselige førjulsbesøk på café, er den perfekte tiden til å oppleve Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. En gylden mulighet til å se museets skatter før de stenger dørene 1. februar neste år.

For enkelte har det kanskje vært som en skjult perle, men i den flotte mursteinsbygningen midt mellom Torvet og Nidarosdomen har Trondheims eget kunstindustrimuseum holdt til siden 1968. Benytt førjulstiden til å få med deg aktuelle og interessante utstillinger her – og kanskje er det i museumsbutikken du finner akkurat den julegaven du var på utkikk etter?

Foto: Wil Lee-Wright/NKIM

La tiden gå blant kunsthåndverk

Ta deg TID heter en av de aktuelle utstillingene, og det er nettopp dette museet oppfordrer deg til å gjøre. Utstillingen spør: Hva er tid egentlig? Er det tallene du ser på klokka eller er det minnene vi skaper sammen? Mellom gamle gulvklokker og spennende samtidskunst inviterer denne utstillingen oss til å utvide horisonten, og kanskje perspektivet av tid, på en litt annerledes måte.

Foto: Wil Lee-Wright/NKIM

Utsøkt gullsmedhåndverk gjennom syv slektsledd

Gullsmed Møller, museets gode nabo i Munkegata, feirer sitt 250-årsjubileum i år. I den anledning viser Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum en helt ny utstilling som drar oss inn i en verden av utsøkt gullsmedhåndverk. La deg fortrylle av historien om gullsmedfamilien, buktende drageformer og norrøne helter i utstillingen «Kampen med dragen».

Foto: Wil Lee-Wright/NKIM

Unike gaver fra museumsbutikken

I museumsbutikken på Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum finner du kanskje den julegaven du lette etter? Hva med lokal keramikk - til en venn langt unna? En paraply som skifter farge når det regner - til en nevø i Bergen? Fargerikt japansk origamipapir passer kanskje til en bror som elsker manga, mens eksklusive ølglass faller i smak hos ei venninne som digger IPA! Vi har også den perfekte gaven til han som har alt – gavekort på en inngangsbillett så dere kan ta dere tid sammen!

PS: gavekortet kan også benyttes hos et av de 12 andre museene i MiST.

Museene i Sør-Trøndelag

Havnegata 12

7010, Trondheim

Tlf. 736 04 100

Hjemmeside