Rock julen inn på Rockheim

Det finnes mange gode grunner til å besøke Rockheim. Med en helt splitter ny utstilling, Millenniumsrommet, på plass har det aldri passet bedre med et musikalsk avbrekk i førjulsstria.

Er du opptatt av musikk, lyd og historie? Da er det absolutt verdt å ta turen til Rockheim på Brattørkaia i Trondheim.

Rockheim er det nasjonale museet for populærmusikk og her finner du flere store utstillinger, faste aktiviteter og omvisning for hele familien.

Det er jo ingen tvil om at musikk er viktig i jula. Så hva er vel bedre enn å ta en tidsreise for å mimre tilbake til teknologien, kulturen og den norske spillelista fra de siste 20 årene og frem til i dag?

Ny og spennende utstilling

Nettopp det kan du gjøre i Millenniumsrommet, som er en splitter ny permanent utstilling på Rockheim.

Millenniumsrommet åpner dørene lørdag 5. desember og her kan du lære mer om hvordan teknologien har endret norsk musikkproduksjon og våre lyttervaner. Og på hvilken måte internett har bidratt til at norske artister kan gå fra 15 minutter i rampelyset til å bli verdensstjerner over natten.

Rockheim har lagt vekt på å presentere mangfoldet fra de siste 20 årene i denne utstillingen. Du kan se og lese om norske band og artister fra ekstrem-metal til hip-hop. I tillegg får du også et kulturhistorisk dypdykk i mange av endringene som har skjedd på denne tiden. Fra Lene Marlin til Astrid S, Napster til Spotify og fra Idol til Stjernekamp.

Utstillingen er rett og slett et perfekt musikalsk avbrekk i en ellers hektisk førjulstid.

Julekonsert og tidstunnel

Rockheim serverer også livekonsert i førjulstida. 6. desember er datoen og klokken 13.00 kan du være med å synge til kjente og kjære julesanger. Det er museets eget husband som skal skape deilig julestemning i parken ved siden av Rockheim.

Når du først tar turen, kan det også være en god idé å handle inn noen unike julegaver til dine nærmeste musikkelskere. Bøker, vinylplater, musikkinspirerte bruksgjenstander og instrumenter er noe av det du finner i museumsbutikken.

Unner du deg en tur til Rockheim kan du også reise lengre tilbake i tid og oppleve norsk musikk- og kulturhistorie i «Tidstunnelen». I denne utstillingen løftes band, artister og bransjen frem i lys av de ulike tiårenes kulturhistorie.

Du kan også skreddersy din egen utstilling gjennom avspilling og visning av forskjellige media; lyd, bilde og video. Slik får du en unik opplevelse hver gang du besøker den faste utstillingen.

Ikoniske gjenstander og fantastisk utsikt

I «Rockens verktøy» kan du se 150 gjenstander – både ikoniske og mindre kjente – som på hver sin måte har spilt en viktig rolle i norsk populærmusikk.

Etter en dag med et herlig innblikk i musikkhistorien kan mange kjenne at det rumler i magen. På Rockheim Panorama kan du nyte et godt måltid, og en fantastisk utsikt over Trondheimsfjorden og byen.

Det finnes med andre ord mange gode grunner til å rocke inn jula på Rockheim. Kanskje en billett kan være en perfekt julegave til noen du er glad i?

- Her kan du kjøpe billetter!

- Vil du vite mer om Rockheim? Klikk her!

- Nysgjerrig? Her kan du lese mer om utstillingene på Rockheim!

Museene i Sør-Trøndelag

Havnegata 12

7010, Trondheim

Tlf. 736 04 100

Hjemmeside