Juletradisjoner møter nye impulser

Olavshallen skinner etter en ekstrem makeover. Det syder av liv på scenene og nye serveringssteder frister med en bit før beat. Her kan du senke skuldrene og fylle førjulstida med god stemning.

Akkurat nå spilles de tradisjonelle julekonsertene side om side med nye matopplevelser.

En ny bydel under tak

Trondheim har fått et nytt møtested. Der det før var klesbutikker og frisør, finner du nå et torv med matboder som tilbyr kreativ kokkelering av ambisiøse kokker. Rundt neste hjørne kan du steppe opp tapasen på Bodega 44. Er du på jakt etter en lunsj i farta, har de deilig bakverk på Ciabatta. Eller kanskje du vil drømme deg bort på Café Baroque 2021? En klassisk wienerkafe i Trondheim sentrum – det var på tide!

Ciabatta er et av de nye serveringsstedene på Olavshallen.

Men ikke drøm for lenge! For kanskje skal du på konsert med Symfoniorkesteret, stand up med din favorittkomiker eller et inspirerende foredrag om noen minutter. Uten at det er noe stress. Siden alt som foregår i den nye intime bydelen ligger vegg-i-vegg eller en etasje opp eller ned.

Olavshallen har blitt en fargerik vitaminpille som sprer positiv energi. Har du først kommet hit, blir det ikke noe problem å slå i hjel tida. Tvert imot. Du skulle ønske tida sto stille.

Det skjer i Olavshallen

Ser vi på programmet i Olavshallen teller vi nærmere 20 julekonserter. Av høydepunkter i november kan vi nevne «Putti Plutti Pott», «Åge, Gunnar og Trondheimsolistene», «Maria Mena». I desember kan du komme i stemning med «Love Actually med Trondheim Symfoniorkester & Opera», se familieforestillingen «Julestemning» eller «Falle til ro» med Eva Weel Skram.

På nyåret stjeler Stjernekampvinner, Bjørn Tomren, 90 minutter du aldri får igjen. I mars leverer Smokie store slagere fra 70-tallet. Og til sommeren kommer Jimmy Carr med sitt show «Terribly Funny». I tillegg byr musikerne på huset, både fra Trondheim Symfoniorkester & Opera, Trondheim kulturskole og NTNU på fine musikkopplevelser gjennom hele året.

Det jobbes med flere artister som vil bergta deg i en tipp topp opprustet sal. Med et lydanlegg uten sidestykke. Det må oppleves.

I november fikk Hellbillies stemninga til å stå i taket med trampeklapp og allsang i en fullsatt sal.

Kino og vinyl – moderne nostalgi

Olavshallen er et mangfold av kunst, kultur og mat. Og du finner det i mange ulike former. Her finner du også nydelig filmhistorie på Cinemateket. En liten kino som viser store filmer. Trenden tyder på at vi kommer til å gå mer på kino i tiden fremover, så følg med på hva som ruller over lerretet i Olavshallen.

Har du børstet støv av platespilleren, har du sannsynligvis allerede funnet veien til Crispin Glover Record Shop. Har du ikke oppdaget denne perlen av en platebutikk, har du noe å glede deg til. Her oser det av kjærlighet til vinyl.

Lurer du på hvor julestemninga blir av? Vi har svaret. Den er i Olavshallen. Kanskje finner du julegavene også her; et gavekort, billetter, en fiolin, ei vinylplate eller en middagsdate.

Olavshallen

Kjøpmannsgata 48

7010, Trondheim

Tlf. 739 94 050

Hjemmeside