Nyt matopplevelser i verdensklasse i byens storstue

Nyt matopplevelser i verdensklasse i byens storstue

Trondheims mest kjente hotell har mye mer å by på enn bare overnatting i spektakulære rom. Ved Britannias spisesteder får du også lun julestemning og matopplevelser i verdensklasse.

Britannia er Trondheims mest kjente og fasjonable hotell, men har så mye mer enn bare overnattinger å by på. Værmessig kan Trondheim være en kald opplevelse i førjulstida, men ved Britannias spisesteder har du flere muligheter til å finne varmen og gi smaksløkene en god førjulspresang.

- Vi har spisesteder som har matopplevelser for alle i førjulstida. Britannia har lange tradisjoner for store feiringer, og de skal vi selvsagt ære. Det vil være et varmt, lunt og julepyntet Britannia som står klar for våre gjester fra 12. november. Man kan forvente seg alt som hører julen til, og mer, sier Espen Teigseth, restaurantdirektør ved Britannia Hotel.

Britannias hjerte - Palmehaven

På Britannia finner du flere spennende mat- og drikkekonsepter. Alt fra uformelle restauranter til en av byens mest utsøkte kulinariske opplevelser i Speilsalen. Det som er felles for dem alle er at de skal være et foretrukket sted å dele et bedre måltid i jula.

- Her blir du tatt godt vare på. Et besøk hos oss skal være en anledning til å senke skuldrene og nyte god mat og godt selskap i harmoniske omgivelser, sier Teigseth.

Selve hjertet for juletradisjonene blir selvsagt ærverdige Palmehaven, men hver enkelt restaurant vil feire høytiden med sin egen identitet i førjulstiden, forteller Teigseth.

- Britannia er et skikkelig julehus, tradisjonelt og samtidig innovativt. Vi kommer til å ha familiejulebord alle søndager i desember. Også i år arrangerer vi konserter med store norske artister i Palmehaven i midtukene, forteller restaurantdirektøren.

For de som ønsker å skjemme seg bort, så anbefales julelunsj i Palmehaven, som serveres på hverdager frem mot jul. Palmehaven er i tillegg kjent for å være hele Trondheims storstue. Det er ikke mange konsertsteder som kan by på en så unik atmosfære som den vi finner i Palmehaven, og den kan du oppleve i desember.

- I desember får hotellet blant annet besøk av blant annet Kåre Conradi, Helene Bøksle, Hans Rotmo, Ole Edvard Antonsen, Silje Nergaard, Highasakite, Tre Små Kinesere, Magnus Grønneberg, Morten Abel og hotellets eget orkester, Britannia Superior Swing Orchestra, som skal spille i romjulen og på nyttårsaften. Her går man virkelig til «dekket» bord for en skikkelig festaften!

Kulinarisk perfeksjon

Britannia har flere andre gode restauranter å by på. Brasserie Britannia er hotellets urbane spisested. Her er stemningen uformell og levende, og du finner blant annet klassikere som croque monsieur, løksuppe, chateaubriand og en utrolig populær tartar.

Jonathan Grill er den første restauranten i Norge med japanske røykfrie griller. Her kan du samle familien og vennene dine og grille tørrmodnet kjøtt, kortreist fisk og skalldyr og ferske grønnsaker som er håndplukket fra lokale gårder.

Christopher Davidsen

I Speilsalen får du servert kulinarisk perfeksjon på aller høyeste nivå. Christopher Davidsen sin signatur-restaurant fikk sin første Michelin-stjerne i februar 2020, og beholdt nylig stjernen også i 2021. Her får du håndplukkede råvarer som er behandlet med ytterste omsorg og respekt. Den gode smaken er i sentrum og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. I fjor sommer åpnet de nordens første Caviar-bar og Davidsen selv mener restauranten stadig tar nye steg og forbedrer seg kontinuerlig.

Restaurantdirektør Teigseth forteller at det er mange som ønsker å unne seg et nydelig måltid på Britannia i førjulstida.

Speilsalen

- Vi har godt med reservasjoner på bok, og jeg anbefaler alltid å booke bord – uansett hvilken opplevelse og restaurant man skal på. Da står bordet klart når man kommer og alt ligger til rette for en fantastisk matopplevelse, forteller Teigseth.

Britannia

Dronningensgate 5

7011, Trondheim

Tlf. 738 00 800

Hjemmeside