Nyt matopplevelser i verdensklasse i byens storstue

Nyt matopplevelser i verdensklasse i byens storstue

Trondheims mest kjente hotell har mye mer å by på enn bare overnatting i spektakulære rom. Ved Britannia’s spisesteder får du også lun julestemning og matopplevelser i verdensklasse.

Britannia er Trondheims mest kjente og fasjonable hotell, men har så mye mer enn bare overnattinger å by på. Værmessig kan Trondheim være en kald opplevelse i førjulstida, men ved Britannias spisesteder har du flere muligheter til å finne varmen og gi smaksløkene en god førjulspresang.

- Vi har spisesteder som har matopplevelser for alle i førjulstida. Britannia har lange tradisjoner for store feiringer, og de skal vi selvsagt ære. Det vil være et varmt, lunt og julepyntet Britannia som står klare for våre gjester fra 14. november. Man kan forvente seg alt som hører julen til, og mer, sier Ida Dønheim, restaurantdirektør ved Britannia.

Britannias hjerte - Palmehaven

På Britannia finner du flere spennende mat- og drikkekonsepter. Alt fra uformelle restauranter til en av byens mest utsøkte kulinariske opplevelser i Speilsalen. Det som er felles for dem alle er at de skal være et foretrukket sted å dele et bedre måltid i jula.

- Her blir du tatt godt vare på. Et besøk hos oss skal være en anledning til å senke skuldrene og nyte god mat og godt selskap i harmoniske omgivelser, sier Dønheim.

Selve hjertet for juletradisjonene blir selvsagt ærverdige Palmehaven, men hver enkelt restaurant vil feire høytiden med sin egen identitet i førjulstiden, forteller Dønheim.

- Britannia er et skikkelig julehus, tradisjonelt og samtidig innovativt. Vi kommer til å ha familiejulebord alle lørdager og søndager i desember. I år arrangerer vi også konserter med store norske artister i Palmehaven i midtukene, forteller restaurantdirektøren.

For de som ønsker å skjemme seg bort, så anbefales julelunsj i Palmehaven, som serveres i hverdagene frem mot jul. Palmehaven er i tillegg kjent for å være hele Trondheims storstue. Det er ikke mange konsertsteder som kan by på en så unik atmosfære som den vi finner i Palmehaven, og den kan du oppleve i desember.

- I desember får hotellet besøk av blant annet Bettan & Bjarne, Stephen Brandt Hansen, Ole Edvard Antonsen, Maria Mena, Bugge Wesseltoft, DDE, Magnus Grønneberg og hotellets eget orkester, Britannia Superior Swing Orchestra som skal spille i romjulen og på nyttårsaften. Her går man virkelig til «dekket» bord for en skikkelig festaften!

Kulinarisk perfeksjon

Britannia har flere andre gode restauranter å by på. Brasserie Britannia er hotellets urbane spisested. Her er stemningen uformell og levende, og du finner blant annet klassikere som croque monsieur, løksuppe, chateaubriand og en utrolig populær tartar.

Jonathan Grill er den første restauranten i Norge med japanske røykfrie griller. Her kan du samle familien og vennene dine og grille tørrmodnet kjøtt, kortreist fisk og skalldyr og ferske grønnsaker som er håndplukket fra lokale gårder.

Christopher Davidsen

I Speilsalen får du servert kulinarisk perfeksjon på aller høyeste nivå. Christopher Davidsen sin signatur-restaurant fikk sin første MICHELIN-stjerne i februar i år. Her får du håndplukkede råvarer som er behandlet med ytterste omsorg og respekt. Den gode smaken er i sentrum og ingenting er overlatt til tilfeldighetene. I sommer åpnet de nordens første Caviar-bar og Davidsen selv mener restauranten har tatt nye steg siden stjernen kom i starten på året.

Restaurantdirektør Dønheim forteller at det er mange som ønsker å unne seg et nydelig måltid på Britannia i førjulstida.

Speilsalen

- Vi har godt med reservasjoner på bok, og jeg anbefaler alltid å booke bord – uansett hvilken opplevelse og restaurant man skal på. Da står bordet klart når man kommer og alt ligger til rette for en fantastisk matopplevelse, forteller Dønheim.

Delikatessebutikk i Vinbaren

Har du lyst til å ta med deg noen av de gode smakene hjem fra hotellet, kan du handle i den nye delikatessebutikken i Vinbaren. Her får du kjøpt de beste ostene, skinkene og olivenoljene, lokale og utenlandske råvarer. Butikken er åpen fra klokken 16 onsdag til fredag og fra klokken 13 på lørdagene, slik at du kan stikke innom etter jobb før helgen og kjøpe med deg godsaker hjem. Her kan du til og med handle inn til julemiddagen.

- Vi utvider tilbudet og selger «kit» med julemat. Man kan forhåndsbestille ribbe som er ferdig rutet. Vil du ha den beste ribba, så får du kjøpt den her, avslutter Dønheim, og legger til at et slikt «delikatesse-kit», bestående av salt eller søtt, kan være en veldig god julegaveidé.

Britannia

Dronningensgate 5

7011, Trondheim

Tlf. 738 00 800

Hjemmeside