Kortreist, kontinental matglede i lune omgivelser

Trondheim har de siste årene blitt mer og mer kjent som landets mathovedstad og det med god grunn. Her kan du nyte førsteklasses mat på norske og internasjonale spisesteder som er opptatt av høy kvalitet og prisbelønnede lokale råvarer.

Er du i Trondheim, anbefaler vi å ta turen til ett av spisestedene som har vært med på å bygge opp den kvalitetsbevisste matbyen - italienske Frati. Den folkekjære restauranten, som har eksistert i nesten 50 år, er nærmest en institusjon i Trondheim.

En italiensk familiebedrift

Restauranten er kjent for sine fristende appetittvekkere og velsmakende retter, krydret med topp råvarer, livsglede og trivelige mennesker.

- Frati er flaggskipet vårt. Her serverer vi pizza, pasta, kjøtt og fisk i lune lokaler hvor alt er lagt til rette for at du skal senke skuldrene og nyte øyeblikket, sier eier Michael Minervini.

Minervini er en av matbyen Trondheims kjente ansikter. I tillegg til Frati står han sammen med gode partnere bak en rekke andre svært populære spisesteder. Selv om de alle har hvert sitt tydelige uttrykk, har de noen fellestrekk: Sjel, kvalitet og gode råvarer.

Lune franske fristelser

Restaurantgruppen har mer enn italiensk matglede å by på. Midt i Trondheims paradegate Munkegata finner du Le Bistro. Der er det klassisk og smakfull fransk mat som står på menyen, og stemningen tar deg rett inn i en parisisk bistro. Det er den perfekte plassen å senke tempoet og finne hvilepulsen i en hektisk førjulstid.

- Her byr vi på klassisk og smakfull fransk mat i en deilig atmosfære. Den perfekte plassen for å senke tempoet og finne hvilepulsen i en hektisk førjulstid, sier Minervini.

En perle i den historiske bryggerekka

Hvis du er på utkikk etter et ekstra godt og litt røffere kjøtt- eller fiskemåltid, er grillrestauranten AiSuma stedet for deg. Restauranten holder til i Trondheims ikoniske bryggerekke fra 1700-tallet, hvor restaurantlokalene er en attraksjon i seg selv. Her kan du sitte med flott utsikt mot Nidelva og nyte et utsøkt grillmåltid.

HEVD - et av Norges beste bakerier

Restaurantørens aller nyeste og kanskje mest populære konsept finner du i hjertet av byen, midt på selveste Torvet. Hevd Håndverksbakeri har tatt med seg det beste fra nordisk, italiensk og fransk bakekunst til Trondheim og har vært en stor suksess fra første dag. Med på laget er Emanuele Spreafico; italiener og én av de beste bakerne i Norge. Nylig ble Hevd også kåret til ett av Norges tre beste bakerier. Fra kafébordene på Hevd kan du følge Spreafico og hans bakere forvandle deig til deilige delikatesser som kommer til å smake helt himmelsk uansett hva du velger.

Unik julestemning

Frati er en familiebedrift og Minervini har hjulpet til på kjøkkenet nærmest hele livet. Han forteller at jula er en helt spesiell tid for ham og restaurantbransjen i Trondheim. Julestemningen i Trondheim er helt unik og en høytid for å spise ute på et av byens mange unike spisesteder.

Et lite tips på tampen: Det anbefales å booke bord i førjulstida. Det kan du enkelt gjøre ved å besøke fratigruppen.no. Her finner du komplett oversikt over alle de spennende restaurantene.

Fratigruppen

Hjemmeside