Juleshopping i unike butikker i Midtbyen

Midtbyen er Trondheims stemningsfulle sentrum som i førjulstiden forvandles til en eventyrby med tusenvis av julelys i trær og flotte julegater. Det er korte avstander mellom det store utvalget av butikker – nisjebutikker, familiebedrifter, internasjonale og nasjonale konsepter. Kort sagt: En herlig by å legge julehandelen til!

Sett personlig preg på julegavene

Papir & Design er butikken for deg som ønsker å gi personlige og unike gaver. Nisjebutikken selger fargerike papirprodukter som notatbøker, fotoalbum og alt til store og små anledninger. Papir & Design er den eneste butikken i Norge som tilbyr en unik tjeneste for kunden; de kan sette personlige preg på produktene.

I desember er det populært å kjøpe hyttebøker, fotobøker og oppskriftsbøker. De ansatte på Papir & Design gir deg den beste, personlige servicen og hjelper deg å finne de produktene som passer perfekt til deg og ditt bruk.

Nordisk designjuvel i Midtbyen

Midt i Trondheims store designgate, Olav Tryggvassons gate, ligger Alvar & Maija. Dette er en livstilsbutikk som selger klær, møbler og interiør med røtter i nordisk formgivning og kvalitetshåndverk. Leverandører og designere er nøye utvalgt for å skape en god mix av store og små merker. Her finner du et bredt sortiment fra kjente interiørmerker som Marimekko, Muuto og Artek, og de kan også skilte med å ha Skandinavias største utvalg av Marimekko Home!

I butikken finner du klær fra nordiske designere som Bitte Kai Rand, Henrik Vibskov og Nygårdsanna. De fører merker av høy kvalitet og bærekraftige materialer, og norsk design og lokalt håndverk ligger deres hjerte nært. De er derfor stolte av å selge smykker fra blant annet den trønderske gullsmeden Magnhild Rølvåg. Tar du turen innom butikken med lidenskap for nordisk design, vil du i november og desember også få servert nydelig kaffe fra det lokale kaffebrenneriet Jacobsen & Svart.

Alle kvinners drømmebutikk

Nærmeste nabo til praktfulle Britannia Hotel er Carma; alle kvinners drømmebutikk. Når du kommer inn, vil du umiddelbart kjenne på følelsen av eleganse og kvalitet. Carma – med eier Hilde Wedø i spissen – er en stilsikker favoritt med et rikelig utvalg av kjente norske og internasjonale trendmerker. Når desember nærmer seg, pyntes butikken med glitter og juleglam, for å sette deg i den riktige stemningen. Carma er den perfekte butikken for deg som er på julegavejakt til kjæreste, mor eller søster. Hvis du er i tvil om hva damene i ditt liv har på ønskelisten, kan du be dem gå inn på nettsiden til Carma og sette sammen sin egen liste - som butikken kan hente fram.

Et lite stykke Paris i Trondheim

Nisjebutikkene står i kø i hjertet av Trondheim. Blant dem finner du Shine med sin elegante «touch» av romantiske Paris. Denne «franske perlen» - Midtbyens kanskje fineste butikk - har et stort utvalg av både nordiske og internasjonale designmerker. Butikken fører en rekke utvalgte smykkekolleksjoner, og danske Annie Lu nevnes som en sikker vinner under juletreet.

Shine har også et rikelig utvalg innen kosmetikk med blant annet det kjente merket Aesop. Sistnevnte brukes for øvrig av flere Michelin-restauranter i byen.

3 etasjer med high-end shoppingopplevelser

Bogart.Cosmo er en familieeid bedrift med lange tradisjoner innen kleshandel i Trondheim. Med et fantastisk vareutvalg innen eksklusive merker, stor fagkunnskap og fokus på service er Bogart.Cosmo en av byens mest attraktive high-end butikker. Hva enn du skulle ønske deg av høyprofilerte navn, så finner du det meste i denne butikken.

Utvalget i Mulberry-vesker er unikt i byen, og er svært populært. Teamet til familie Klein tilbyr både personlig shopping, kundens time og målsøm til motebevisste kunder. Det 1200 m2 store varehuset er delt i tre etasjer; dameavdeling i underetasjen, herre fritid på 1. plan og herre konfeksjon på 2. plan. Med store vinduer og nøye planlagt innredning og vareplassering, framstår butikken svært oversiktlig og delikat.

Skreddersydde jeans og «vintage heaven»

For knappe ti år siden startet Livid å sy egne jeans direkte i butikken. Siden den gang har konseptet utviklet seg, og nå selger de jeans, ytterplagg, sko og overdeler til både kvinner og menn. Butikken er urban, og skiller seg ut ved å ha et naturpreget og rustikt stiluttrykk.

Jeansen er laget innenfor miljøbesparende rammer – og om du ønsker, kan du også få butikkens egne skreddere til å justere og sy opp en spesialtilpasset jeans. Livid er opptatt av miljø og gjenbruk, og hvis jeansen du kjøper hos dem skulle bli ødelagt eller revne i glidelåsen - reparerer de den i den unike syavdelingen midt i butikken. I kjelleren finner du en rekke håndplukkede second hand-skatter fra England. Dit er det virkelig verdt å ta turen for deg som elsker vintage!

Ekte trøndersk klesdesign

John Vinnem startet for 13 år siden sitt eget klesmerke JOHNNY LOVE. Det tok ikke lang tid før han nådde ut til det europeiske og amerikanske markedet. Besøk hans egen butikk som selger klær som blir designet i etasjen over. Tanken bak klesplaggene er ønsket om å imøtekomme det norske klimaet uten å se for sporty ut. Stilen er tidløs og minimalistisk med rene linjer og er produsert av kvalitetsmaterialer fra Italia.

Kleskolleksjonene har et bredt spekter av både farger og størrelser, og byr på både jakker, blazere, skjorter, bukser, skjørt og skjerf- og mere til. Hos JOHNNY LOVE får du skreddersydd klær som du kjøper i butikken, slik at plagget passer deg perfekt. Du får også reparert klær som er kjøpt i butikken. På den måten håper de at klærne de selger får lengre levetid.

Dette er bare et lite utvalg av de mange butikkene du kan besøke i Midtbyen. For å få en fullstendig oversikt, gå inn på midtbyen.no

Åpningstider i julen

Kjernetid mandag – lørdag: 10-18

Midtbyens kjøpesenter: 9/10-20 (18)

Langåpent til klokken 20.00 fra mandag 9.12.

Søndagsåpent klokken 14.00-19.00 den 8./15./22.12.

Midtbyen Management

Nordre gate 11

7011 Trondheim

Tlf. 993 54 000

Hjemmeside