Enkel og koselig julehandel

Enkel og koselig julehandel

Førjulstiden er en travel tid. På Byhaven kan du senke skuldrene og kose deg med en rolig og hyggelig førjulstid. Og hvis du vil kan du sjekke av alt på gjøremålslisten på en og samme dag.

Tekst: Nina Vennevold/Berre

Foto: Jens Westby/Berre, Vegar Herstrøm/Berre

Byhaven er kjent for bredde, kvalitet og gode opplevelser. Hos oss får du alltid det lille ekstra – enten det gjelder god mat og drikke eller råd fra erfarne butikkansatte. Vi elsker førjulstiden og bruker mye tid på å forberede oss, slik at du kan gå julen best mulig i møte.

På Byhaven vil vi gjerne at du skal stress ned, og gjøre julehandelen til noe hyggelig. Litt egentid er aldri dumt, eller skravling og litt påfyll på en kafé. Hva med en hudpleietime hos H2 Cabina, eller et glass vin og en skinkefjøl hos Alma Mater. På Byhaven kan du logge av, lene deg tilbake og lade batteriene.

På H2 Cabina kan du slappe av med en hundpleietime. FOTO: JENS WESTBY/BERRE, VEGAR HERSTRØM/BERRE

Trondheim Pepperkakeby - ta med de små

Byhaven har gleden av å ønske alle hjertelig velkommen til Trondheim pepperkakeby – en by for alle.

Trondheim Pepperkakeby er et samarbeid mellom Stiftelsen Sorgenfri, Midtbyen Management og Byhaven. Målet er å skape et positivt engasjement og aktivitet i Midtbyen i førjulstiden. Overskuddet går til Stiftelsen Sorgenfri og den gode jobben de gjør med mennesker som har falt litt utenfor.

Byen består av små og store pepperkakebygg i alle fasonger og størrelser. Ta turen innom og kom i julestemning hos Trondheim Pepperkakeby. Alle som besøker byen får mulighet til å stemme fram sin favoritt blant alle utstillingene.

Trondheim Pepperkakeby ligger i 3. etg på Byhaven og har åpent fra 30. november til 31. desember. Billettpriser: 75 kr for voksen, 50 kr for student/honnør. Gratis inngang for barn under 16 år.

Visste du at vi har ballrom i kjelleren, samt stellerom og ammestol?

En tur til Byhaven kan være en opplevelse for hele familien. De voksne kan handle/passe på de små på skift, eller bruke ballrommet som en premie mot slutten. Rett ved siden av ligger sushistedet Sabrura, et ypperlig sted å få opp blodsukkeret med sunn og fargerik mat.

Julegaver og innpakning

Mange synes det er vanskelig å vite hva kjæresten, svigerbarna eller vennene ønsker seg. Spør gjerne våre butikkansatte om råd. Vi hjelper deg å finne den passe store, harde eller myke pakken du kan putte under treet. Hva med en spiselig gave til en som har alt? På Byhaven får du gode gaveideer innenfor alle prisklasser.

Finnes det noe hyggeligere enn en vakker pakke? En gave som er pent innpakket med nydelig papir, og en myk og fin sløyfe på toppen? Mange av butikkene på Byhaven gjør seg ekstra flid med innpakningen. Du trenger bare å bare å skrive til og fra, og – vipps – så er presangen i boks.

Bli inspirert

Hva skal du lage, noe tradisjonelt eller nytt? Og hva slags drikke passer best til maten? Alma Mater kan hjelpe deg med et lekkert oste- og spekematfat, mens Olivenlunden 1830 har massevis av deilig tilbehør. Hos Vinmonopolet får du trygge råd, mens Gulating Ølutsalg kan hjelpe deg å imponere. Med over 300 sorter øl, kan du garantert overraske gjestene med noen nye smaksopplevelser. Ingen lager julebakst som Rosenborg bakeri. Når du er på vei hjem bør du plukke med deg 1,2 eller gjerne 7 sorter hjem til jul.

Endelige er det tid for rødt, grønt og gull – vi elsker vi å pynte til jul. Stearinlys, servietter, blomster og interiør, eller kanskje en dørkrans eller lykt til trammen? Interiørbutikkene våre og Blomster i Byhaven har alt du trenger for å bli inspirert til å gjøre det lunt og hyggelig i adventstiden.

Klar til fest

I juleselskapet er det stas å være litt ekstra fin. Det synes både hun og han, og ikke minst de spente barna. Pensko, penstrømper, undertøy eller litt ekstra «godlukt»? På Byhaven har vi både parfymeri, undertøysbutikk, barnebutikken Lille Martine og flere kvalitetsbutikker for ham og henne.

Få ting ser bedre ut enn en skreddertilpasset dress, eller en kjole som sitter «som støpt». I kjelleren på Byhaven kan du få reparert penklærne, juleduken eller frakken som skal frem i desember. San skredder utfører det meste av retting og reparasjoner innen tøy, tekstil og skinn.

Hjemkjøring

Har du handlet store, tunge eller mange ting? Hos Byhaven tilbyr vi hjemkjøring av varer innenfor Trondheim kommune. Butikkene pakker inn og passer på varene dine – du får dem på døren samme ettermiddag/kveld. Tjenesten koster fra kr 49,- og inkluderer da alle butikkene på senteret… og så mange poser du vil!

Byhaven

Olav Tryggvasons gate 28

7011, Trondheim

Tlf. 73 80 90 70

Hjemmeside