En hilsen fra ”alle julekonserters mor”

Ole Dalens Julekonserter har blitt selve startskuddet for julefeiringen i Trondheim, men tradisjonen kunne fått en brå stopp i 2002.

Ole Dalens julekonserter startet i 1986 som en førjulskveld med gløgg for kollegaer i Trondhjems musikk- og restaurantbransje på Baronen og Baronessen i Trondheim. Arrangementent ble i 1988 flyttet til Bajazzo, det samme året kom det også en konsert til, da på første juldag.

Da Ole Dalen ble påkjørt og sterkt kvestet 7. juni 2002, var det med nød og neppe tradisjonen ble opprettholdt. Det kunne like gjerne gått motsatt vei.

Ole Dalen

Ole Dalen - 33 år med Julekonserter

Med hjelp av gode venner ble heldigvis tradisjonen opprettholdt, og konserten ble gjennomført på Blæst.

I 2003 flyttet konserten til Storsalen på Samfundet hvor den ble spilt én kveld. Etterspørselen ble etter hvert så stor at konserten ble utvidet til tre kvelder.

I 2008 ble det så besluttet å flytte til nå Scandic Nidelven, og fire kvelder ble utvidet til fem. Venner og kjente har under denne tiden vært lojale til sine billetter og det har derfor vært umulig å gjøre noen tilgjengelig på det åpne markedet - før nå.

Ole Dalens Julekonserter 2019

Har du skaffet deg billetter? Her kan du finne billetter til de ulike konsertene (få billetter!)

I 2017 flyttet vi igjen, og årets julekonserter blir som vanlig avholdt i storstua på Clarion Hotel & Congress Trondheim. Orkesteret på 14 menn og kvinner har blitt utvidet med kammerkoret Aurum og Trondheimssolistene.

Resten av artistlisten blir som alltid holdt hemmelig! Som Adressavisen så elegant uttrykte det: “alle julekonserters mor” , finner du på Clarion Hotel & Congress Trondheim.

Alle Julekonserters mor

ADRESSEAVISEN

Å feire jul, eller jol som det het på norrønt mål, har lange hedenske tradisjoner i landet vårt. Festen skulle i følge gamle kilder holdes for å feire et godt år. Noen mener også at julens opprinnelse er en fest ved vintersolverv, for å feire solens hjemkomst. Det festes imidlertid størst lit til at julefesten var knyttet til årets avling. Samtidig var det sannsynligvis en fest for å hedre de gamle gudene. Da skulle man sette juleøl og drikke til gudenes minne. Bloting var en del av den hedenske juletradisjonen, og i 1030 blotet de svenskekongen Domalde. Dette for at kongeblod var hellig og ga ekstra krefter.

Nordisk julefeiring begynte 1000-1100 år etter Kristus. Så kom kristendommen og resten er historie...

God fornøyelse,

Ole Dalens Julekonserter 2019

12. DESEMBER 2019 (Utsolgt!)

13. DESEMBER 2019

14. DESEMBER 2019

16. DESEMBER 2019 (Utsolgt!)

17. DESEMBER 2019 (Utsolgt!)

18. DESEMBER 2019 (Utsolgt!)

19. DESEMBER 2019 (Utsolgt!)

I år stiller Clarion Hotel Trondheim med helt nytt team på kjøkkenet og de har laget fantastiske buffeter. Om du vil nyte en deilig julebuffet før konserten (fra kl 17.00), byr vi på tradisjonell julebuffet i Atmosphere og spennende buffet i Kitchen & Table Skybar. Ønsker dere å forlenge opplevelsen til en helaften med overnatting og frokost er dere hjertelig velkomne.

For bestilling av julebuffet i Atmosphere: groups.cl.trondheim@choice.no

For bestilling av julebuffet i Kitchen and Table: trondheim@kitchenandtable.no

For bestilling av overnatting på Clarion Hotel: groups.cl.trondheim@choice.no