Denne restauranten er en julefavoritt i Trondheim

I 16 år har To Rom og Kjøkken levert fantastiske retter med trønderske råvarer, noe som har resultert i flere priser og gode anmeldelser. Det er med andre ord mange gode grunner til å ta turen dit i juletiden.

Trondheim har de siste årene utviklet seg til å bli en matby både nasjonalt og internasjonalt. Ett av fyrtårnene i den utviklingen er To Rom og Kjøkken.

Siden 2005 har de servert trønderske matopplevelser som har blitt belønnet med flere høythengende priser og svært gode anmeldelser. Daglig leder Roar Hildonen mener at vinneroppskriften til restauranten er fokuset på kortreist mat.

Menyen følger sesongen, slik at du får råvarer på sitt aller beste.

ROAR HILDONEN

- Vi serverer trønderske råvarer i verdensklasse – både fra fjellet, havet og landbruket i regionen. I tillegg er vi opptatt av å fornye oss hele tiden. Menyen du finner hos oss i dag, kontra den vi hadde for 16 år siden, har utviklet seg betraktelig i en veldig spennende retning, sier Hildonen.

Tradisjon med en vri

Ved To Rom og Kjøkken bruker de mye tid på å håndplukke lokale råvarer. Alt fra sjømat, kjøtt fra utvalgte gårder, vilt, sopp og bær er nøye utvalgt for å komponere en uforglemmelig og utsøkt kulinarisk opplevelse.

Selv om det blir kaldere i lufta, kan matelskere se frem mot denne tida – det er nemlig nå noen av råvarene er på topp.

- Når det blir kaldt i sjøen, er råvarene på sitt beste. Skalldyr, hummer og kamskjell har sesong fra oktober og utover. Torsken blir også vesentlig bedre. I tillegg er det slaktesesong på lam, vilt, svin og storfe, sier Hildonen.

Så, hva kan vi forvente å få servert hos To Rom og Kjøkken i førjulstida?

- Menyen følger sesongen, slik at du får ferske råvarer på sitt aller beste. Det betyr at du får en meny som er mer rettet mot den mørke årstiden, sier Hildonen.

På To Rom og Kjøkken får du servert trønderske råvarer i verdensklasse.

En tradisjonell juletallerken får du derimot ikke på To Rom og Kjøkken.

- Vi serverer ikke typisk ribbe og pinnekjøtt. Vi ønsker at gjestene skal gjemme en del av de klassiske julerettene til selve juledagene med familie og venner, sier Hildonen.

Hektisk tid

To Rom og Kjøkken er opptatt av kvalitet i hvert eneste ledd. I tillegg til de gode råvarene, er ingenting overlatt til tilfeldighetene i verken lokalene, på menyen eller hos personalet.

- For å få til en helhetlig opplevelse, er vi avhengig av flinke folk. Mange av våre kokker har tidligere jobbet ved kjente nasjonale og internasjonale restauranter. Kunnskapen de har opparbeidet seg gjennom årene tar de med seg hit og formidler videre. Med de gode råvarene vi har tilgjengelige kan vi også lage fantastiske matopplevelser for de med et vegansk kosthold.

Gjennom hardt arbeid, stor entusiasme og lidenskap for råvarer har To Rom og Kjøkken blitt en legendarisk institusjon i matbyen Trondheim.

Med travle tider i vente, har Hildonen følgende oppfordring til dem som ønsker å ta turen til To Rom og Kjøkken i desember:

- Det blir fort fullt hus hos oss i tida fremover. Derfor er det lurt å bestille bord god tid i forveien, sier Hildonen avslutningsvis.

To Rom og Kjøkken

Carl Johans gt. 5

7010, Trondheim

Tlf. 73 56 89 00

Hjemmeside